Bon Dia de la Gent Gran, per a tot l’any!

Temps de lectura: 2 minuts

Ara, cada dia és el dia mundial d’alguna cosa. Fins i tot, hi ha dies en què coincideixen dos o més temes reivindicatius alhora. Són dates pensades per a que determinats temes socials surtin a la llum i se’n parli. L’objectiu és aconseguir un major coneixement i, per tant, fer créixer la sensibilització de la societat envers els afectats i afectades.

Però, són tantes les causes, que se’ns acumula la feina i ens acabem tornant insensibles a tot. Amb quatre actes el dia internacional que toca, pensem que ja hem complert i podem tenir la consciència tranquil·la la resta de l’any.

Avui és el Dia Internacional de la Gent Gran. Un col·lectiu en el qual, si tot va bé, tard o d’hora, tothom hi té una plaça assegurada. S’escau que reflexionem sobre les condicions de vida de les persones grans a la nostra societat i que actuem en conseqüència.

Amb les meves companyes regidores de Força Corbera, ahir vaig assistir a l’obra “La Rotllana” del grup de teatre del Casal de la Gent Gran “Les Magnòlies”. Una actuació magnífica! Les actrius, l’actor i la directora, un autèntic luxe! Una representació que arrenca rialles, però amb una càrrega de profunditat que no deixa indiferent. Em van impressionar dues reivindicacions: “no volem que decidiu per nosaltres” i “no ens tracteu com si fóssim criatures”.

Unes queixes més que justificades i que la nostra societat passa per alt. Només cal recordar la situació crítica i injusta que han viscut moltes persones grans durant el confinament i la pandèmia, de la qual sembla que no n’hem après res!

La gent gran mereix un tracte just, considerat i afectuós, per dignitat, per l’esforç realitzat en el passat i perquè, gràcies a elles i a ells, ara som on som i som com som. I també tenen més que guanyats els seus drets perquè, encara ara, contribueixen activament a la societat. Són el puntal de moltes famílies, afectiu i econòmic, cuidant néts i nétes i, massa vegades, aportant la seva pensió per a la subsistència de la família.

Sobre tot això hem de reflexionar avui, però ho hem de tenir molt present durant tot l’any. També ho hauria d’aplicar el govern municipal de Corbera! La Setmana de la Gent Gran 2022, després de dos anys d’absència, potser mereixia més sensibilitat envers tot el col·lectiu de la gent gran del municipi, incloent les persones de les residències del municipi. I, molt important, en la gestió del Casal de “Les Magnòlies” hauria d’escoltar aquestes demandes tan contundents i clares del col·lectiu: “no decidiu per nosaltres” i “no ens tracteu com si fóssim criatures”.

societat

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: