“Hem de recuperar l’orgull de corberenques i corberencs envers el nostre poble”

Temps de lectura: 4 minuts

Parlament a l’assemblea elecció candidata Municipals’23 – 29 setembre 2022.

Moltes gràcies per la vostra confiança i suport. Gràcies, de debò! M’heu escollit per a encapçalar la representació dels Socialistes de Corbera i liderar la plataforma de Força Corbera per a les properes eleccions municipals del maig del 2023. Un autèntic repte, una missió,… Una nova oportunitat que, ja ho sabeu, m’il·lusiona i em motiva.

Ara potser s’escauria fer un repàs de la història dels socialistes, i de les socialistes, a Corbera, de totes les vicissituds que hem viscut, de les mocions de censura, … Però no ho faré! També podria enumerar tot el que hem fet, el que hem aportat, el que hem aconseguit quan hem estat al govern municipal. Podria parlar de les escoles, els instituts, els equipaments, els pisos de protecció oficial, la nostra lluita per dignificar les urbanitzacions,… Però no ho faré! Podria explicar que, amb el primer alcalde socialista, el Pere Alegri l’any 1995, l’Ajuntament va obrir les portes a la ciutadania, traient-se de sobre l’olor de ranci i situant-se, per primera vegada en els mil anys d’història de Corbera, a peu de carrer, al costat dels veïns i veïnes per avançar plegats. Podríem repassar els resultats de les eleccions municipals i constatar que, des del 1999 fins el 2015, hem estat la força més votada. Però això no és el que toca fer ara!

Ara toca “futur”. Del passat n’hem de treure la potència dels ensenyaments que hem après, la força de l’experiència que hem viscut i, sobretot, l’agraïment a totes les persones, els companys i companyes, que amb la seva lluita ens han permès arribar fins aquí. Però ara hem de mirar endavant i, tenint molt present la realitat actual, preocupar-nos i ocupar-nos del camí que tenim per davant. Un camí que no es presenta gens senzill, però que hem de saber afrontar amb realisme i optimisme.

A Corbera, la situació actual no és gens bona. Una gran part de la població està decebuda, cansada i descontenta del govern municipal d’Esquerra i la CUP. Així ens ho fan saber molts corberencs i corberenques. Ja no senten orgull pel seu poble. Troben els carrers bruts i sense manteniment i s’avergonyeixen de les voreres plenes de forats i males herbes al seu barri i al seu carrer quan reben visites i convidats.

I un poble que no genera orgull en els que hi viuen, no té futur! Això em preocupa profundament i per això us proposo que el nostre objectiu principal sigui recuperar l’orgull dels corberencs i corberenques envers el seu poble, el nostre poble; millorar carrers, parcs i places; donar solució al problema del porta a porta; recuperar la qualitat dels equipaments i serveis municipals; retornar la confiança de la ciutadania cap al nostre ajuntament; i oferir a les persones i famílies de classe mitja i treballadora la seguretat que necessiten i les alternatives de formació i habitatge per al futur dels seus fills i filles, nets i netes.

No podem permetre que l’única propietat que tenen moltes famílies treballadores, el seu habitatge, sovint encara pendent d’una hipoteca, es vegi devaluada per l’efecte d’un entorn degradat. Cal combatre la inseguretat i les okupacions. Darrerament, sento persones que manifesten, decebudes, el seu desig de marxar de Corbera. Em dol i m’entristeix. Em preocupa molt. Hem d’encapçalar un moviment tranquil però ferm de recuperació del nostre municipi.

Vosaltres sabeu que això només ho podem fer nosaltres, els socialistes amb Força Corbera. Molta gent a Corbera ho sap. Sap de la nostra responsabilitat, capacitat i compromís. Ara només cal que ho sapiguem explicar, que sapiguem revertir aquest pessimisme resignat que s’ha instal·lat al nostre poble. Hem de trobar la manera de contagiar la nostra il·lusió per una Corbera neta, polida, segura, sense diferències, amable i considerada amb la gent gran, tolerant, amb al·licients per a la joventut i els infants

Per això us proposo que el nostre objectiu continuï essent Corbera per damunt de protagonismes i partidismes. Us demano que practiquem el consens i el diàleg amb dosis generoses perquè només així ens en sortirem. De crispació, ja n’hi ha prou! També us adverteixo que venen temps en què haurem de fer més, amb menys. D’això també en tenim experiència. Per tant, caldrà tenir les prioritats molt clares: la via pública, la neteja, la recollida d’escombraries, els equipaments, els barris, la seguretat i la generació d’activitat econòmica. La feina no serà fàcil i jo, sola, no soc res.

Els darrers 4 anys i escaig, des de l’oposició, la tasca portada a terme ha estat possible gràcies a la feina i el suport del regidors i regidores del Grup Municipal. Gràcies Alfredo, Carme, Jaume, Rosa María, Ramon, Montse, Mònica,… Gràcies als companys i companyes socialistes de l’Executiva, de l’Agrupació, del grup dels esmorzars… Gràcies Alicia, Joan, Miquel, Luís, José Luís, Ángel, Betlem, Blanca, Marina, Joaquín, … Moltes gràcies a tots i a totes!

I, com us deia, ara toca futur. M’hi deixaré la pell, us ho prometo, però us necessito a tots i totes vosaltres al meu costat. Hi compto. Tenim per davant un repte que es diu Corbera. I, Corbera, més que mai, ens necessita!

Moltes gràcies!

General

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: