Les urbanitzacions “en la Corte del Rey Arturo”

Temps de lectura: 2 minuts

Sota la presidència de l’alcaldessa Montserrat Febrero els plens municipals de Corbera són un autèntic mercat de Calaf, un caos organitzatiu, un guirigall d’intervencions extemporànies i de converses superposades i un cúmul de situacions surrealistes. Els regidors i regidores d’Esquerra i la CUP, que si naps que si cols, donen unes explicacions interminables i confuses amb les què pretenen despistar el personal, amagant una gestió nefasta i injustificable.

Però al Ple del passat 8 d’abril, el govern municipal “se vino arriba” i va protagonitzar un moment digne de passar als anals de la història de Corbera. L’explicació de vot de l’equip de govern, feta pel regidor Arturo Martínez (Esquerra), a la nostra proposta de destinar recursos econòmics per al manteniment dels carrers i espais públics de les urbanitzacions s’hauria d’incloure al llibre Guinness dels rècords. No sé si a l’apartat d’excuses cíniques o, simplement, al de ximpleries. https://youtu.be/wmbuZKRtBPA?t=17771

La proposta de Força Corbera és aplicar, durant els tres propers anys, el 50% del pressupost municipal de manteniment i inversió de carrers i espais públics a les urbanitzacions recepcionades, les quals han de passar a ser autèntics barris del municipi. Considerem que, ara que hi ha recursos econòmics disponibles, és el moment de contrarestar el dèficit de manteniment i corregir el greuge que arrosseguen les urbanitzacions de fa anys. Però, sorpresa, “el seus valors republicans” els van fer votar en contra!

En el seu món de bons i dolents, Arturo Martínez classifica les persones en monàrquiques, les de “qué hay de lo mío”, i en republicanes “que no fan distincions i tracten tothom per igual”. Força Corbera presenta una proposta sobre les urbanitzacions i ell es permet penjar-nos l’etiqueta de “monàrquics” i, segons ell, de “chanchulleros”. En canvi, afirma que l’equip de govern, un concentrat de valors republicans, ja ho està fent bé perquè ells detecten millor que ningú les necessitats de la ciutadania i les saben prioritzar.

Doncs, no! A més de produir vergonya aliena, l’explicació no s’ajusta a la realitat. És ridícula i tendenciosa i, a més, resulta ofensiva per a tots els veïns i veïnes de les urbanitzacions que, cada dia quan surten de casa, constaten al seu voltant l’estat de deteriorament de carrers i voreres. Però no només és l’aclaparadora percepció veïnal la que desmenteix les afirmacions del regidor Martínez, són les dades objectives. El 2020, del milió d’euros que l’Ajuntament havia destinat a via pública, 0 euros van anar a les urbanitzacions recepcionades, tot i que els van sobrar 445.000 € que no van saber, o voler, gastar.

Algú hi troba explicació? Això és tractar tothom per igual? Els regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Corbera es consideren per sobre del bé i del mal, interpreten la realitat a la seva manera i “tenen un rei al cos” que els fa creure que no s’equivoquen, que són infal·libles a l’hora de prioritzar i que tenen el dret de decidir sense preguntar, fent oïdes sordes a les crítiques, a les propostes, i a qualsevol que no els rigui les gràcies. Una actitud més medieval que no pas republicana, al meu entendre. Ja han passat els temps dels monarques absolutistes que decidien en nom dels seus súbdits, perquè ells sabien millor que ningú què els convenia. Corbera és una vil·la mil·lenària, però ja estem al segle XXI i no ens agrada que ens prenguin el pèl en nom dels valors republicans.

municipis urbanisme

Deixa un comentari

%d